Radio Bambi

Preminuo Radomir Antić!

Legendarni fudbalski trener Radomir Antić preminuo je u 72. godini. Antić je umro posle kraće i teške bolesti. Nekadašnji šef stručnog štaba svih španskih velikana, od Saragose i Ovijeda, preko Reala i Atletiko Madrida, do Barselone, bio je poznat po stručnosti, znanju i autoritetu, a najviše ga je krasila ljudskost.

Antić je rođen u Žitištu, igrao za Slobodu iz Užica, Partizan, Fenerbahče, Saragosu i Luton. Svetsku slavu je stekao kao trener, jedan od najboljih na svetu 90-ih godina prošlog veka.

Počeo je u Saragosi, a Real je preuzeo u martu 1991. godine i vodio ga do januara naredne godine. Otkaz je, neočekivano, dobio iako je “Kraljevski klub” bio prvi na tabeli Primere sa sedam bodova više od Barselone. Njegov naslednik Leo Benhaker je izgubio prednost i titula je otišla u Kataloniju. Najveće uspehe ostvario je u Atletiku, a sezona 1995/96. godine ostaće zapamćena kao jedna od najuspešnijih u istoriji kluba kad su pod njegovim vođstvom osvojili”duplu krunu”. Nakon odlaska iz Atletika, vodio je Ovijedo, pa Barselonu (od januara 2003. do kraja te sezone), Seltu, a reprezentaciju Srbije je preuzeo 2008. godine i dominantno je odveo na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Smenjen je nakon Mundijala, a trenersku karijeru završio je u Kini 2015. godine.

Svima koji su poznavali Radomira Antića ostaće praznina u srcu, a Srbija može da bude ponosna da je imala takvog čoveka u inostranstvu koji se njome uvek ponosio i nikada joj leđa nije okrenuo.

Antić je iza sebe ostavio suprugu, sina, ćerku, dve unuke i dva unuka.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!