Radio Bambi

Pune se kase Zvezde i Partizana!

Fudbaleri Partizana i Crvene Zvezde ostvarili su istorijski uspeh, pošto su prvi put dva srpska kluba prošla grupnu fazu evropskog takmičenja. Večiti će igrati u šesnaestini finala Lige Evrope, a sjajni rezultati doneli su im i značajnu zaradu.

Zvezda je obezbedila evropsko proleće posle 25 godina i to tako što je Ligu Evrope započela od 1. kola kvalifikacija, što nije uspela nijedna ekipa pre u ovom takmičenju. Od Florijane do trijumfa nad Kelnom za prolaz u nokaut fazu zaradila je ukupno 5,4 miliona evra na ime učešća, svakog osvojenog boda i plasmana među 32 najbolje ekipe.

Sa druge strane, Partizan je takmičenje započeo od 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, preskočio je Budućnost, ali ga je u trećoj rundi zaustavio Olimpijakos. U eliti su crno-beli prihodovali milion evra, a kroz Ligu Evrope još 4,3 miliona, što znači ukupno 5,3 miliona evropskih novčanica.

Pored uspeha na terenu, svakako je značajan i ovaj finansijski momenat, jer će večiti popuniti kase, a imaju priliku u nastavku takmičenja i dodatno da zarade.

Izvor > Blic

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!