Radio Bambi

Rasplet u grupama A i B!

Dvanaestog dana Svetskog prvenstva u Rusiji igraju se četiri utakmice, u grupama A i B. Od 16 časova se igraju dva meča, oba u Grupi A – Rusija i Urugvaj se bore za prvo mesto, dok će Egipat i Saudijska Arabija igrati u meču bez rezultatskog značaja. Od 20 časova kreće rasplet u Grupi B. Iran će igrati protiv Portugala, dok će Španija igrati sa Marokom.

Na terenu ‘Kosmos arene’ u Samari, Rusija će se boriti sa reprezentacijom Urugvaja za prvo mesto u grupi. Obe ekipe imaju po šest bodova, pa bi pobednik ovog duela išao u narednu rundu kao prvoplasirana ekipa. Rusija je ostvarila dve ubedljive pobede, što je ambicije nacionalnog tima podiglo na viši nivo. Sa druge strane, Urugvaj je teškom mukom, mnogo teže nego što je bilo ko očekivao, savladao Egipat i Saudijsku Arabiju.

U drugom meču će se sastati Egipat i Saudijska Arabija, na stadionu u Volgogradu, ali oba tima nemaju niti jedan bod, pa je ovaj duel oproštaj od Svetskog prvenstva i za Egipat i za Saudijsku Arabiju.

Od 20 časova Iran će igrati protiv Portugala, dok će Španija igrati sa Marokom.

Španija je prva u grupi sa četiri boda (koliko ima i Portugal), ali ima nešto lakši zadatak (bar na papiru), pošto na stadionu u Kalinjingradu igra sa Marokom kojem je ovo poslednji meč na ovom prvenstvu sveta.

Zanimljivo će biti i u Saransku, u meču između Portugala i Irana. Ekipa koju predvodi Kristijano Ronaldo je druga na tabeli sa četiri boda i svakako je favorit u ovom meču. Ipak, Iran je treći i ima samo bod manje, što znači da neće odustajati do poslednjeg minuta, dok postoji šansa da naprave veliko iznenađenje i plasiraju se u osminu finala.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!