Radio Bambi

Za njih je to bio penal, za nas nije!

Reprezentacija Srbije je podelila bodove sa reprezentacijom Portugala 1:1 (1:1) u Lisabonu na startu kvalifikacija za EURO 2020. godine. Pred više od 50.000 gledalaca na Lužu ‘Orlovi’ su poveli iz penala preko Dušana Tadića u 7. minutu, nakon što je golman Patrisio srušio Gaćinovića, a konačan rezultat postavio je Danilo Pereira u 42. minutu. U 72. minuti utakmice Portugala i Srbije, pri rezultatu 1:1 poljski sudija Šimon Marćinak je doneo odluku za koju Portugalci tvrde da je pogrešna i da je promenila tok meča.

Andre Silva uputio je loptu glavom u šesnaesterac Srbije, a Antonio Rukavina je ‘dotakao’ loptu ispruženom rukom.

Poljski sudija prvo je pokazao na belu tačku, ali zatim je promenio odluku.

Utakmica je završila remijem, Srbi su došli do velikog boda kod prvaka Evrope, a Portugalci su bili besni tvrdeći da su pokradeni.

Rukavina, glavni akter detalja oko spornog penala, priznao je da je igrao rukom, ali tvrdi da ga je lopta prethodno pogodila u lice i zato kaže da je poljski sudija odlučio ispravno.

-”Najpre me lopta pogodila u lice, odnosno u nos, a tek onda u ruku. Je li to po pravilima penal?! Mislim da nije. U istom trenutku mi se nos zacrveneo, sudija je to video, a linijski je signalizirao. Imali smo sreće”, – rekao je Rukavina koji je prilično žestoko uveravao sudiju da nema govora o penalu pokazujući na nos.

Rukavina se osvrnuo i na komentar Ronalda koji je rekao da je sudija priznao da je pogrešio.

-”Za njih je to bio penal, za nas nije. To je normalno”, – rekao je Rukavina.

On naglašava da je za ‘Orlove’ najvažnije da nisu poraženi na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

-“Favoriti su i aktuelni prvaci. Imali smo mnogo malih problema protiv jakog protivnika i na kraju smo uzeli veliki bod”, – dodao je Rukavina.

Srbija sledeću utakmicu igra u junu protiv Ukrajine.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!