Radio Bambi

I dalje imamo jaku reprezentaciju!

Sledi naporan period za najbolje srpske odbojkašice. ‘Srebrne iz Rija’ već nedelju dana se pripremaju za kvalifikacioni turnir, koji se igra od 24. do 28. maja u Varšavi, gde će Srpkinje pokušati da se izbore za odlazak na SP 2018. u Japanu. Sedam igračica i selektor Zoran Terzić priključiće se ekipi po završetku klupskog SP, koje se od 9. do 14. maja igra u japanskom Kobeu.

-“Čudno je to što su tako organizovali, naročito što klupska sezona još nije završena. Biće teško, ali nama treba malo da se uigramo. Bitno je da smo sve zdrave i fizički spremne”, – ističe Stefana Veljković.

Sjajna blokerka tvrdi da je ne brinu kvalifikacije.

-“Nikog ne potcenjujemo, ali prolazimo sigurno. Poljska je domaćin, ali vidi se razlika između naše i njihove reprezentacije. Smatram da nam je najvažnije EP u Gruziji i Azerbejdžanu i ako Bog da tamo osvojimo zlato. Zato kvalifikacioni turnir i Gran-pri doživljavamo kao pripremna takmičenja za šampionat Starog kontinenta”, – optimista je Veljkovićeva.

Stefana primećuje da je bilo očekivano da se starije igračice, Maja Ognjenović, Jelena Nikolić, Jovana Brakočević i Suzana Ćebić povuku iz reprezentacije.

-“Došlo je vreme za smenu generacije, što je normalno. Drago mi je što su mlađe igračice stupile na scenu. Slagaćemo se dobro, napredovati i u svakom slučaju i dalje imamo jaku reprezentaciju”, – siguran je Stefana.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!