Radio Bambi

Naučio sam da budem strpljiv! (Video)

Nakon osvajanja treće titule u Njujorku, Novak Đoković je na konferenciji za medije prizanao da nije očekivao ovako uspešan drugi deo sezone, pogotovo posle operacije lakta koju je imao u februaru. -“Da ste mi u februaru, kad sam imao operaciju, rekli da ću osvojiti ‘Vimbldon’, ‘Sinsinati’ i sada ‘Ju-Es open’, ne bih verovao. Iskreno, očekivao sam da ću se vratiti na visok nivo brzo, to je trajalo tri, četiri meseca. Tokom tok perioda, naučio sam mnogo o sebi. Naučio sam da budem strpljiv, što nikada nije bila moja jača strana”, – izjavio je Novak na konferenciji za novinare posle finala u Njujorku.

Iza srpskog tenisera je mnogo problema u prethodnom periodu, ali on na to ne želi da se osvrće.

Na pitanje koliko je teško vratiti se na nivo na kojem je nekada bio odgovara: “Razumem i poštujem istoriju. Prošlost nas može mnogo naučiti, ali istovremeno, želim svu pažnju da posvetim trenutnim stvarima. To zna moj tim, moja porodica. Ne želim da poredim ovu godinu sa prošlom i slično. Želim da budem tu, da treniram snažno i pametno, da budem uspešan”.

On se novom titulom na ‘Ju-Es openu’ izjednačio sa svojim idolom Pitom Samprasom na trećem mestu ‘večne liste’.

Ispred su samo Rodžer Federer sa 20 i Rafael Nadal sa 17.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!