Radio Bambi

Nećemo stati na ovome!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je nakon pobede nad selekcijom Hrvatske da je to dobar rezultat, ali da se košarkaši neće zaustaviti na tome. -“Ovo je dobar rezultat, ali nemojte da mislite da smo mi zadovoljni i da ćemo da stanemo ovde. Mislim da imamo i pravo i obavezu i ambiciju i želju da se borimo za finale”, – rekao je Đorđević novinarima u Riju.

Posle pobede Srbije nad Hrvatskom sa 86:83, selektor košarkaša je podsetio da je utakmici prethodila tenzija i nervoza sa svih strana.

-“Ovo nije bila obična utakmica, jer utakmice između Srbije i Hrvatske nikada nisu obične i uvek su nešto više od plasmana u polufinale nekog takmičenja. Moj zadatak je bio najteži, da smirim glave i strasti i da ih jednostavno vratim u košarku”, – rekao je Đorđević.

To su, kako je dodao, uspeli da urade u polovremenu, posle nepotrebne nervoze na početku.

-“Jako nervozno smo otvorili utakmicu, bez razloga, jer utakmica se ne dobija u prvih pet minuta. Posle toga smo krenuli da igramo prepoznatljivu košarku. Mislim da smo se spustili u stav, zaratili odbranom. Oni su izuzetno iskusna i pametna ekipa. Odigrali su jako dobar turnir”, – rekao je Đorđević.

On je za RTS rekao da su igrači osetili važnost utakmice a i protivnika koji je istorijski najveći rival.

Centar srpskog košarkaškog tima Miroslav Raduljica rekao je da je utakmica bila teška da su u nju ušli nervozno, ali da su prelomili u trećoj četvrtini i napravili lepu prednost. -“Držalo nas je to do kraja”, – kaže Raduljica.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!