Radio Bambi

Nisam više mlad i brz, idem kući!

Nakon eliminacije u osmini finala “US Open-a”, španski teniser Rafael Nadal izjavio je da je bolji igrač prošao dalje, a da on mora da se spakuje i ode kući jer više nije ni mlad ni brz, zbog čega je njegov nivo igre pao tokom turnira u Njujorku. Španac je izgubio od Amerikanca Frensisa Tijafoa sa 3:1 u setovima (6:4, 4:6, 6:4, 6:3).

Rekorder po broju osvojenih grend slem titula (22) demantovao je da je uzrok poraza bilo kakva povreda.

-“Igrao sam loš meč, a on je igrao dobar meč. Nisam bio u stanju da držim visok nivo svog tenisa duže vreme. Nisam bio brz u kretanju, uspevao je veoma rano da uhvati lopticu, nisam uspevao da ga odguram dalje. Tenis je sport pozicija. Ako nije, onda morate da budete veoma brzi i veoma mladi. Ja to više nisam. Moji udarci moraju da budu bolji. Moje razumevanje igre i kvalitet udaraca nisu bili dovoljno dobri, bili su slabi danas, jer nisam uspevao mnogo toga da kreiram. Svaka čast za njega, bio je bolji od mene”, – izjavio je Nadal na konferenciji za medije posle meča.

Španac je rekao da je moguće da je neuspeh u Njujorku i mentalne prirode, ali da je na kraju ispao od protivnika koji je bio bolji.

-“Kada je takmičenje krenulo, moj nivo je pao. To je istina. Iz nekog razloga, možda mentalne prirode, jer se mnogo toga dešavalo proteklih meseci. Nije ni važno. Na kraju, igrao sam u osmini finala i suočio se sa igračem koji je bio bolji od mene. Zato sad idem na avion i vraćam se kući”, – rekao je Nadal.

Španac je četiri puta u karijeri osvajao “US open” – 2010., 2013., 2017. i 2019. godine.

PODRŽITE NAŠ RAD DOBROVOLjNIM NOVČANIM DONACIJAMA:

PAY PAL >>> KLIK NA LINK OVDE

SMS DONACIJE >>> KLIK NA LINK OVDE

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!