Radio Bambi

Novozelanđanin pobednik prve etape! (Foto)

Međunarodna biciklistička trka “Beograd – Banjaluka” startovala je juče. Iz Srbije je krenuo karavan od 176 biciklista, a preko Bijeljine i Zvornika prvo su stigli u Vlasenicu. Pobednik prve etape trke je Novozelanđanin Aron Gejt.

Drugi je bio Mađar Atila Valter, a treći je u Vlasenicu stigao Bendžamin Hil iz Australije.

-“Bilo je vrlo teško, ali i zanimljivo, posebno kada smo ušli u Republiku Srpsku. Priroda je zaista lepa ovde, bez obzira što je vrlo brdovit teren. Moje timske kolege odradile su odličan posao i nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu, iako će biti vrlo komplikovano”, – rekao je Gejt.

Vlaseničani su svoje goste dočekali na najlepši mogući način, uz igru i pesmu Kulturno- umetničkih društava i trubače.

-“Veliko je zadovoljstvo biti domaćin ovakve manifestacije. Ovo je bez sumnje najveći sportski događaj u istoriji Vlasenice. Impresioniran sam ovim što sam video, a verujem i svi naši građani, kao i građani susednih opština”, – rekao je Miroslav Mićo Kraljević, načelnik opštine Vlasenica.

Direktor trke Vladimir Kuvalja naglasio je da je prvog dana sve proteklo u najboljem redu, te da je organizatore pogledalo i vreme, s obzirom da je lagana kiša počela da pada odmah nakon što su biciklisti prošli kroz cilj.

Danas je na programu druga etapa koja kreće iz Vlasenice u 11:40h, a posle 165 pređenih kilometara završava se u Brčkom.

Treći dan biciklisti kreću iz Bijeljine ka Tesliću, a poslednji, četvrti dan, iz Prnjavora ka gradu na Vrbasu, gde će navijači pozdraviti pobednika 13-e trke “Beograd – Banjaluka”.

Tada će biti poznato i koji vozač će osvojiti najviše bodova za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!