Radio Bambi

“Orlovi” odleteli u Istanbul!

Košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je jutros u Istanbul, gde će od petka igrati na Evropskom prvenstvu. Kapiten ekipe je Milan Mačvan, a igraće još Bogdan Bogdanović, Vladimir Lučić, Dragan Milosavljević, Stefan Birčević, Vladimir Štimac, Branko Lazić, Vasilije Micić, Marko Gudurić, Stefan Jović, Ognjen Kuzmić i Boban Marjanović. Srbija će igrati u Grupi D sa Velikom Britanijom, Rusijom, Letonijom, domaćinom Turskom i Belgijom.

Prvu utakmicu košarkaši koje vodi selektor Aleksandar Đorđević igraće u petak, 1. septembra od 16:00h protiv Letonije. Dan kasnije će se sastati sa Rusijom, 4. septembra sa Turskom, 5. sa Velikom Britanijom, a grupnu fazu takmičenja završiće 7. septembra protiv Belgije.

Plasman u osminu finala obezbediće četiri prvoplasirane ekipe, a ukrstiće se sa Grupom C, koja se igra u Klužu, a u kojoj su Hrvatska, Češka, Španija, Crna Gora, Rumunija i Mađarska.

Srbija je od osamostaljenja osvojila jednu srebrnu medalju 2009. godine, a kao Jugoslavija ima osam zlatnih, pet srebrnih i četiri bronzane na evropskim šampionatima.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!