Radio Bambi

Orlovi večeras protiv Nemačke!

Košarkaška reprezentacija Srbije igra večeras protiv selekcije Nemačke, utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo (SP) 2019. godine. Orlovi posle dva kola u kvalifikacijama za SP imaju maksimalan učinak u grupi G i zauzimaju drugo mesto iza Nemačke zbog lošije koš-razlike.

Prva utakmica igra se danas u Frankfurtu, dok će ‘Orlovi’ u nedelju gostovati Austriji u Beču.

Aleksandar Đorđević uoči gostovanja Nemačkoj i Austriji u kvalifikacijama za SP izjavio je da je zadovoljan energijom koju su pokazali njegovi igrači. Ovo je najteži meč za košarkaše Srbije u ovoj fazi kvalifikacija za SP.

-“Igrači su za ovih nekoliko dana odgovorili energijom i entuzijazmom. Stevan Јelovac je novo ime u odnosu na prošli ‘prozor’ kao zamena za povređenog kapitena Milana Mačvana. Verujem da će biti dostojna zamena, trudimo se da ne komplikujemo mnogo”, – izjavio je Đorđević. Selektor Srbije istakao je da se nada podršci navijača u Frankfurtu. -“Nemačka ima dobar ambijent, novog trenera. Pobedili su u prve dve utakmice, ali verujem u podršku naših navijača u Frankfurtu. Protiv Nemaca će biti najvažnija utakmica u grupi do sada, ali svaka sledeća će biti najvažnija”, – kazao je Đorđević.

U ove dve utakmice u ekipi neće biti povređenog Stefana Јovića kome je na finalu Kupa Nemačke stradalo stopalo, kao ni Vanje Marinkovića, koji je otpao sa spiska.

Selektor je odlučio da protiv Nemačke pruži šansu Savi Lešiću, dok u timu neće biti Radanov i Avramović.

Kvalifikacije za SP, grupa G – Petak

18:00h Austrija – Gruzija
19:30h Nemačka – Srbija

Kvalifikacije za SP, grupa G – Nedelja

16:00h Gruzija – Nemačka
20:20h Austrija – Srbija

Tabela, grupa G:

1. Nemačka 2 2 0 169:119 4
2. Srbija 2 2 0 190:151 4
3. Gruzija 2 0 2 157:184 2
4. Austrija 2 0 2 113:175 2

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!