Radio Bambi

Pobedili jesmo, ali zadovoljan nisam!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević, posle pobede nad Austrijom, nije bio zadovoljan kako je ekipa pristupila ovoj utakmici u Beču, ali istakao je ‘da je ponosan što je do kraja verovala u trijumf’. Srbija je savladala Austriju rezultatom 82:81 i obezbedila plasman u naredni krug kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje se igra u Kini naredne godine.

-“Košarka je takva igra, mi smo takmičari i nikada se ne predajemo, verovali smo u sebe do samog kraja i uspeli da pobedimo. Nismo igrali dobro, naročito u odbrani. Austrijski tim je bio spremniji na našu igru nego mi na njihovu. Ponosan sam na igrače što se nisu predavali, ali nikako nisam zadovoljan načinom na koji su ušli u meč”, – rekao je Đorđević.

-“Ne kažem da smo potcenili tim Austrije, ali ono što sam video u svlačionici pred utakmicu, nije pristup koji se očekuje od reprezentativaca Srbije pred ovako važan meč. Možda su neki igrači bili uljuljkani pohvalama koje sam izrekao o njima, ali to nije dovoljno. Svaki igrač mora da se dokazuje protiv svakog protivnika i to je jedini ispravan pristup svakoj utakmici u ovim kvalifikacijama”, – dodao je selektor ‘orlova’.

Srpski košarkaši sledeći meč u kvalifikacijama igraju u Gruziji 29. juna.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!