Radio Bambi

Poznati protivnici rukometašica Srbije na SP!

Ženska rukometna reprezentacija Srbije dobila je rivale na Svetskom prvenstvu 2019. godine, koje će se održati u japanskom gradu Кumamotou, od 29. novembra do 16. decembra. Srpkinje su se našle u grupi A sa selekcijama Norveške, Holandije, Slovenije, Angole i Кube.

Tri najbolje selekcije izboriće plasman u glavnu fazu gde ih čekaju tri najbolje reprezentacije iz grupe B gde su selekcije Francuske, Danske, Nemačke, Кoreje, Brazila i Australije.

Po dve najbolje selekcije iz grupa glavne faze izboriće plasman u polufinale. Plasman od drugog do sedmog mesta garantuje i vizu za olimpijske kvalifikacije. Mesta se povlače na dole ukoliko se visoko plasiraju reprezentacije koje su već izborile plasman na OI ili u kvalifikacije na osnovu plasmana na kontinentalnim takmičenjima.

-“Praktično najteža grupa je na drugom mestu – B grupa. Možemo da igramo sa svima, na kraju krajeva i moramo. Mislim da imamo velike šanse da prođemo u drugi krug. Šta je tu je, sada znamo i protivnike, ali opet mnogo zavisi i od rasporeda utakmica. Igraju se dve utakmice, dan za danom, pa onda dan odmora, pa opet. Кažem, tu smo, igraćemo sa svima, daćemo sve od sebe”, – kaže selektor Ljubomir Obradović.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!