Radio Bambi

Protiv Hrvata za prestiž!

Nakon tri meseca pauze nastavljaju se kvalifikaciione utakmice za odlazak na Svetsko prvenstvo u Brazil 2014. Najbliži tome da prvi osiguraju plasman su Nemci, Italijani i Holanđani. Pred vratima ‘raja’ su i Švajcarska i BiH.

Šanse da se fudbalska reprezentacija Srbije plasira na Svetsko prvenstvo u Brazilu svedene su na teoriju.

Za “orlove” prvoplasirana Belgija sa 19 bodova je nedostižna, a da bi se plasirali u baraž potrebno je da pobede u sve tri preostale utakmice, kao i da Hrvati izgube u svakom od predstojećih mečeva. Mora da se prizna da je teško očekivati da se tako nešto i desi, a upravo će se Srbija i Hrvatska od 20.45 na beogradskoj “Marakani” boriti za bodove. Igraće se za bodove, ali je jasno da utakmica između “orlova” i “vatrenih” nosi dodatni naboj.

Rivalstvo je veliko, a Srbija će imati i dodatni motiv. Podsetimo, u Zagrebu je ekipa selektora Igora Štimca slavila i ostaje da se vidi da li će tim Siniše Mihajlovića imati snage, znanja i sportske sreće da se revanšira. Na “Maksimiru” Mihajlović je izveo sastav koji je kako je rekao bio iznenađenje samo za posmatrače sa strane, ali ne i za njega i njegove saradnike.

Na kraju tog meča, bilo je kako je bilo, Hrvati su pobedili i napravili veliki korak ka Mundijalu. Ovog puta, očekuje se da se Mihajlović opredeli za drugačiji tim.

SPORTAL

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!