Radio Bambi

SP Brazil / Gana – SAD 1:2

Reprezentacija SAD pobedila je noćas selekciju Gane sa 2:1, u meču prvog kola grupe G na Svetskom prvenstvu u Brazilu. U veoma dobrom meču sa puno ritma odigranom u Natalu,  popularni “Sokerosi” zabeležili su veoma važnu pobedu protiv direktnog konkurenta za eventualni plasman u osminu finala.

Počelo je fenomenalno za ekipu Jirgena Klinsmana. Već u 30 sekundi meča napadač Totehnema Klint Dempsi uspeo je da savlada golmana Gane Kvarasija i donese prednost svom timu – 1:0. Bio je to peti najbrži gol u istoriji Mundijala! Međutim, fudbaleri Gane se nisu predavali. Polako su preuzimali konce utakmice u svoje ruke, dominirali u posedu (60:40) i u šutevima u okvir gola.

I pored svega toga, nisu uspevali da pronađu ključ za “bravu” Amerikanaca. Ipak u 82. minutu igre, u drugom delu odlični Asamoa Gijan je fenomenalno petom asistirao Andreu Ajevu, koji se našao skoro sam, oči u oči, sa Hauardom i uspeo da ga savlada za veliko slavlje na tribinama – 1:1. No, ta radost je trajala prilično kratko. Svega četiri minuta. Rezervista Zusi je sjajno izveo korner sa leve strane, a drugi rezevista Džon Bruks je bio najviši u skoku i glavom poslao loptu u mrežu Kvarasija, za novo vodstvo u samom finišu meča – 2:1.

Od ovog, novog šoka Gijan, Muntari, Esijen, Boateng i drugovi nisu uspeli da se oporave i Sjedinjene Američke Države su odnele veoma važnu pobedu na stratu takmičenja.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!