Radio Bambi

Srpkinje kreću u odbranu zlata!

Srpske košarkašice utakmicom protiv Grčke kreću u odbranu evropskog zlata na šampionatu u Pragu. Meč se igra danas od 18:00 časova. Evropske šampionke brane titulu na prvenstvu starog kontinenta koje se od 16. do 25. juna održava u Češkoj. Posle evropskog zlata i olimpijske bronze, Srbija će na narednom takmičenju igrati u izmenjenom sastavu.

Bez Milice Dabović, Dajane Butulije, Danijel Nikol Pejdž i nekadašnje selektorke Marine Maljković. Uz neka nova imena, i stare proverene snage, koje će predvoditi novi šef stručnog štaba Stevan Karadžić, Srpkinje nastupaju u grupi C uz Francusku, debitanta Sloveniju, i Grčku.

Selektor ističe sjajnu atmosferu koja vlada u ekipi koja je pre dve godine bila prvak Evrope u Budimpešti, a prošle bronzana na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. -“Grčka je nezgodan i iskusan protivnik, imaju pet-šest igračica preko 30 godina, ove sezone njih nekoliko je igralo zajedno u Olimpijakosu. Nemaju baš dugačku klupu, moraćemo da ih dobro pritisnemo u odbrani i izmorimo, pošto nemaju mnogo adekvatnih izmena. Nadam se da će utakmica biti u visokom ritmu jer nam to odgovara”, – rekao je Karadžić.

Sistem takmičenja je promenjen tako da će samo prvaci iz četiri grupe obezbediti direktan plasman u četvrtfinale, dok će ekipe koje zauzmu drugo i treće mesto, prolaz dalje potražiti u baražu.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!