Radio Bambi

Svim snagama na Švajcarce!

Partizan od starta sezone prate uglavnom brojne negativnosti. Ostao je srpski šampion bez Ivana Ivanova, uskoro će put Belgije krenuti i Aleksandar Mitrović, Liga šampiona ponovo je “sanak pusti”, a u domaćem prvenstvu posle dva kola skor je jedna pobeda i, najblaže rečeno, ne baš blistava igra.

Ali, trener Vuk Rašović ne gubi optimizam, veruje da jedna utakmica može sve da promeni, ne sumnja da će ključnu ulogu u tom meču imati mladi Aleksandar Mitrović, od 1. septembra štićenik Anderlehta. Večeras od 20.30 protiv Tuna u Humskoj u prvom meču plej-ofa za ulazak u Ligu Evrope imaće crno-beli prvih 90 minuta da dokažu treneru da s pravom veruje u tim koji je, opet s pravom, osporavan minulih mesec dana.

Crno-beli moraju, iako ove sezone još nisu dali gol u Humskoj u evropskim utakmicama, da što ubedljivije trijumfuju, jer je pitanje da li će u Švajcarskoj uspeti da pronađu put do protivničkog gola. Tunova “Arena” je poput prave tvrđave, a samo retki se mogu pohvaliti da su uspeli da ućutkaju njihove navijače .

-“Imamo želju da uđemo u Ligu Evrope i da iskoristimo prednost domaćeg terena. Tun je pre svega iskusna ekipa koja je imala bolje rezultate u prošlogodišnjem prvenstvu Švajcarske nego u ovom. Mi moramo da dokažemo da smo bolji tim i da zaslužujemo mesto u grupnoj fazi Lige Evrope. Moraćemo da neutrališemo dvojicu napadača o kojima sam već pričao. Pobeda bi nas izvela iz kruga u kojem smo se našli”, – rekao je Rašović i poručio da će Partizan napasti Tun svim raspoloživim “arsenalom”.

-“Trudićemo se da kroz igru dođemo do gola. Napašćemo sa svih strana, tražićemo brz gol koji bi nam pomogao da na najbolji način otvorimo utakmicu. Mitrović je spreman psihološki, želi da se na najlepši mogući način oprosti od Grobara i ja sam uveren da će on postići gol”, – zaključio je Rašović.

Trener Tuna Urs Fišer kaže da je glavni cilj Švajcaraca da postignu gol. -“Biće to teška utakmica, ali smo igrali dobro ove sezone u Evropi i nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu. Prevashodni cilj nam je da postignemo pogodak, kako bismo mirniji dočekali revanš na našem terenu”, – poručio je Fišer.

Susret se igra večeras od 20:30h u Beogradu.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!