Radio Bambi

Tijana Bošković najbolja odbojkašica Evrope!

Prema pisanju večine sportskih portala, korektor ženske srpske odbojkaške reprezentacije Tijana Bošković (20) biće proglašena za najbolju evropsku odbojkašicu u ovoj godini. Ona će na gala svečanosti u Moskvi biti proglašena za najboljeg pojedinca u ženskoj odbojci za 2017. godinu. Svečana ceremonija u organizaciji Evropske odbojkaške federacije (CEV) biće održana u ruskoj prestonici u petak.

Tijana je sa reprezentacijom Srbije osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu i bila ‘MVP’ turnira. Osvojila je i bronzanu medalju na svetskom ‘Gran-priju’, gde je proglašena za najboljeg korektora takmičenja. Sa turskim “Ezačibašijem” bila je učesnica fajnal-fora Lige šampiona, a proglašena je i za najboljeg korektora Svetskog prvenstva za klubove u Japanu.

‘CEV’ će na svečanosti u Moskvi proglasiti i najboljeg evropskog odbojkaša, najboljeg trenera ženske ekipe, najboljeg trenera muške ekipe, najboljeg muškog i ženskog pojednica u odbojci na pesku, odbojkaški događaj godine, a biće uručena i nagrada za životno delo.

Tijana Bošković je odbojkašku karijeru započela u Republici Srpskoj, u rodnoj Bileći.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!