Radio Bambi

U Vlasenici cilj prve i start druge etape! (Video)

Međunarodna biciklistička trka “Beograd – Banjaluka” startuje u Beogradu, u četvrtak, 18. aprila. Iz glavnog grada Srbije karavan od 176 biciklista će preko Bijeljine i Zvornika prvo stići u Vlasenicu. Prva etapa će biti od Beograda do Vlasenice, gde će biti start druge etape, koja se završava u Brčkom.

Treći dan biciklisti kreću iz Bijeljine ka Tesliću, a poslednji, četvrti dan, iz Prnjavora ka gradu na Vrbasu, gde će navijači pozdraviti pobednika 13-e trke “Beograd – Banjaluka”.

-“Drugi put imamo etapnu trku, s tim što će prvi put trajati četiri dana. Potvrdom domaćinstva Bijeljine i Brčkog smo kompletirali trasu i velika je stvar što su svi gradovi domaćini pozitivno odgovorili na trku. Prepoznali su njen značaj i pozitivne efekte koje će imati ne samo zbog sporta, već i turizma i promocije gradova”, – rekao je Vladimir Kuvalja, direktor trke.

Karavan sa 176 biciklista proći će kroz mnoga mesta u Srbiji i Srpskoj.

-“Prolazimo kroz Zvornik, Miliće, Lopare, Ugljevik, Doboj, Modriču, Derventu, koja će uz Beograd i Banjaluku 13. put ugostiti bicikliste. Tu su Laktaši, Srbac i posebno Vlasenica, gde će biti cilj jedne i start druge etape. Prvi put ćemo imati na jednom mestu start i cilj i po tome će Vlasenica biti posebna. Trka će i ove godine biti veoma kvalitetna, a na startu će se naći biciklisti iz 25 ekipa. Prijavljen je maksimalan broj učesnika, 176 iz 25 ekipa, a pet-šest ekipa, među kojima su one iz SAD i Velike Britanije, na čekanju su i nastupiće samo ako neko odustane. Najjača prijavljena ekipa je italijanska ekipa Bardiani, koja je među 20 najboljih na svetu. Poljski CCC tim je takođe top ekipa, slovenačka Adria je jedna od najboljih evropskih ekipa i još dosta vrhunskih timova će nastupiti na našoj trci”, – istakao je Kuvalja.

Trka će biti zahtevna, posebno prva etapa, koja će biti najteža zbog dužine i konfiguracije terena, ali biciklisti neće lako savladati ni ostale.

240 km duga prva etapa Beograd – Vlasenica

160 km duga druga etapa Vlasenica – Brčko

170 km duga treća etapa Brčko – Teslić

175 km duga četvrta etapa Prnjavor – Banjaluka

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!