Radio Bambi

Uspeh Srpkinja na startu EP!

Ženska rukometna reprezentacija Srbije uspešno je započela nastup na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, pošto je u meču prvog kola Grupe A savladala Poljsku sa 33:26. Izabranice Ljubomira Obradovića nešto sporije su počele meč, ali su u nastavku pokazale prepoznatljivu igru i na kraju stigle do ubedljivog trijumfa.

Poljska je u prvom poluvremenu uglavnom vodila, najviše zahvaljujući nešto lošijoj igri Srbije u napadu, pa je na poluvreme otišla sa prednošću od 14:13.

Ipak, u nastavku se slika potpuno okrenula. Katarina Tomašević nastavila je sa odbranama, ali su se srpske rukometašice razigrale u napadu, naročito kapiten Katarina Krpež Slezak.

Srbija je stigla do prednosti od 17:16 i do kraja meča iz minuta u minut povećavala razliku. Najefikasnija na meču bila je upravo Krpež Slezakova sa 11 golova, dok su Jelena Lavko i Jovana Stoiljković meč završile sa po pet pogodaka.

Naredni meč u Grupi A Srbija igra u nedelju od 18 časova, a protivnik je selekcija Švedske.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!