Radio Bambi

25-a godišnjica od formiranja Zvorničke brigade VRS!

U Zvorniku je danas obeležena 25-a godišnjica od formiranja Zvorničke brigade Vojske Republike Srpske (VRS). Na Centralnom spomeniku borcima poginulim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu služen je pomen i položeni su venci. -“‘Zvornička brigada’ sigurno je pravila temelje Republike Srpske od Trebinja do Novog Grada, jer nije ratovala samo na području Zvornika nego širom Republike Srpske. Dva puta je odlikovana ‘Orednom Nemanjića’ za ratne zasluge i stvaranje slobode na ovim prostorima”, – rekao je predsednik Predsedništva Boračke organizacije grada Zvornika Miodrag Pavlović.

Komandant ‘Zvorničke brigade’ general Vinko Pandurević istakao je da je ova brigada hrabro branila strateški važna područja za celu Republiku Srpsku.

-“Veoma je važno istaći da je neophodno jedinstvo Boračke organizacije Republike Srpske, pripadnika Zvorničke i ostalih brigada da zajedno sa vlastima Republike Srpske grade stabilnu, ekonomski napredniju i socijalno pravedniju Republiku Srpsku, jer samo takva može biti majka svih boraca”, – poručio je Pandurević.

U toku odbrambeno-otadžbinskog rata 538 pripadnika ‘Zvorničke brigade’ dalo je svoje živote za Republiku Srpsku, 32 borca se i danas vode kao nestali, dok je 1.800 boraca ranjeno, od kojih je 1.100 sa trajnim posledicama invalidnosti.

U Banjaluci je danas obeleženo 25 godina od osnivanja Druge oklopne brigade VRS, a u Kneževu je polaganjem venaca i cveća u Spomen-sobi Lake kneževske brigade VRS, obeleženo 25 godina od formiranja ove jedinice.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!