Radio Bambi

282 novozaražena pacijenta, 11 preminulih!

U poslednja 24 časa izvršeno je testiranje 579 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2/COVID-19) potvrđen je kod još 74 osobe u Republici Srpskoj. Prema mestu prebivališta, 36 osoba je iz Banjaluke, osam iz Doboja, šest iz Teslića, četiri osobe su iz Foče, po tri iz Кneževa, Trebinja i Čelinca, dve osobe su iz Bijeljine i po jedna iz Vlasenice, Gacka, Zvornika, Кotor Varoša, Ljubinja, Modriče, Stanara, Šekovića i Lopara.

U poslednja 24 časa Institutu su prijavljena dva smrtna slučaja pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu starije životne dobi iz Zvornika i muškarcu starije životne dobi iz Кneževa.

Do sada je u Srpskoj potvrđeno 8.414 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 281 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona. Ukupan broj hospitalizovanih je 184, pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.298 osoba, a nadzor je završen kod 54.977 osoba.

Zavod za javno zdravstvo FBiH saopštio je da je u protekla 24 časa obavljeno testiranje 1.526 laboratorijskih uzoraka, od kojih je 208 pozitivno na SARS-CoV-2.

Zaključno s današnjim danom, u FBiH je trenutno aktivno 3.717 slučajeva pozitivnih na korona virus. Zavodu je u protekla 24 časa prijavljeno 9 preminulih pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Do sada je u FBiH preminulo ukupno 435 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona (286 muškaraca i 149 žena).

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!