Radio Bambi

292 novozaražena pacijenta, 19 preminulih!

U Republici Srpskoj, u poslednja 24 časa, izvršeno je testiranje 436 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2/COVID-19) potvrđen je kod 57 osoba u Republici Srpskoj. Prema mestu prebivališta, 15 osoba je iz Banjaluke, po pet iz Gradiške i Laktaša, po četiri iz Zvornika i Bijeljine, po tri iz Doboja, Prijedora i Foče, po dve iz Mrkonjić Grada, Pala i Srebrenice i po jedna iz Višegrada, Кotor Varoša, Lopara, Milića, Petrovca, Prnjavora, Teslića, Ugljevika i Čelinca.

U poslednja 24 časa, Institutu su prijavljena dva smrtna slučaja pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o ženi i muškarcu starije životne dobi iz Doboja i Pala.

Do sada je u Republici Srpskoj preminulo ukupno 279 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona. Ukupan broj hospitalizovanih je 207, pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.160 osoba, a nadzor je završen kod 54.789 osoba.

Zavod za javno zdravstvo FBiH saopštio je da je u protekla 24 časa obavljeno testiranje 1.733 laboratorijska uzorka, od kojih je 235 pozitivno na SARS-CoV-2. Zaključno s današnjim danom, u FBiH je aktivno 3.767 slučajeva pozitivnih na korona virus. Zavodu je u protekla 24 časa prijavljeno 17 preminulih pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Do sada je u FBiH preminulo ukupno 426 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!