Radio Bambi

79 novozaraženih, 12 preminulih!

U poslednja 24 časa izvršeno je testiranje 483 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2/COVID-19) potvrđen je kod 30 osoba u Republici Srpskoj. Prema mestu prebivališta, 12 osoba je iz Banjaluke, po četiri iz Zvornika i Pala, po dve iz Istočne Ilidže, Laktaša i Teslića i po jedna iz Bijeljine, Кneževa, Кozarske Dubice i Modriče.

U poslednja 24 časa, Institutu su prijavljena četiri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o tri muškarca i jednoj ženi srednje i starije životne dobi iz Gradiške (dve osobe), Foče i Doboja.

Do sada su u Srpskoj preminule ukupno 302 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona. Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 177, pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.692 osobe, a nadzor je završen kod 59.424 osobe.

Zavod za javno zdravstvo FBiH saopštio je da je u protekla 24 časa obavljeno testiranje 684 laboratorijska uzorka, od kojih je 49 pozitivno na SARS-CoV-2. Zaključno s današnjim danom, u FBiH je trenutno aktivno 3.462 pacijenta pozitivna na korona virus. Zavodu je u protekla 24 časa prijavljeno 8 preminulih pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Do sada je u FBiH preminulo ukupno 506 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona (332 muškarca i 174 žen).

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!