Radio Bambi

Austrijanci grade mlekaru u Srebrenici!

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić trudi se realizovati što više novih projekata zapošljavanja u ovom gradiću Srpske. Grujičić je sklopio više ugovora sa investitorima koji će ulagati u ovaj kraj. Sa biznismenima iz Austrije, potpisan je ugovor o izgradnji ‘Srebreničke mlekare’, koja će u startu zaposliti minimun 25 radnika.

-“Proveren kvalitet, obezbeđen plasman”, – tako načelnik Srebrenice opisuje ovaj projekat nakon boravka u Beču. Vrednost je 2,6 miliona evra, a deo sredstava uložiće lokalna zajednica.

-“Ko hoće da radi imaće priliku da uvećava svoju proizvodnju. Nova mlekara će razviti kooperantsku mrežu. U Srebrenici će se proizvoditi, jogurti, voćni jogurti, kafa, kapućino, sirevi od kozijeg mleka”, – naveo je Grujičić.

Austrijanci su treći investitori u 2018. godini koji ulažu u Srebrenici. 

Prošle nedelje je sa kompanijom ‘Ekonomik’ iz Beograda potpisan ugovor na osnovu kojeg će 1. marta biti otvorena fabrika za proizvodnju građevinskih kontejnera u Srebrenici.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!