Radio Bambi

Baka podvodila maloletnu unuku!

Meštani Šipova su šokirani nakon što su saznali za ovaj slučaj. Žena inicijala M.S. (64) i muškarac inicijala S.S.(53), oboje iz Šipova, osumnjičeni su za krivična dela ‘obljuba nad detetom mlađim od 15 godina’, odnosno ‘navođenje deteta na prostituciju’. Nakon hapšenja, tužilac je predložio pritvor zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičene osobe boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svedoke, da će uništiti i sakriti tragove važne za krivični postupak, kao i zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično delo.

Policija je u Šipovu rasvetlila monstruozan slučaj.

Prema dostupnim informacijama, uhapšena M.S. je zadnjih nekoliko meseci podvodila svoju 11-ogodišnju unuku. Ona je za novčanu naknadu, više puta podvodila svoju unuku muškarcu inicijala S.S., inače poznatom kriminalcu iz Šipova.

Prema nezvaničnim informacijama, policiji je prijavljeno da su viđali devojčicu kako dolazi u stan S.S., kao i da je viđaju s njim u njegovom autu, te da im je to bilo sumnjivo.

Policija je ozbiljno shvatila ovu prijavu, odmah su izašli na teren, a dolaskom u stan S.S. ostali su zatečeni. U stanu su, osim njega i devojčice, zatekli i njenu baku. Ubrzo posle toga oni su uhapšeni.

Sumnja se da je baka dovodila unuku kako bi pružala seksualne usluge ovom muškarcu u zamenu za novac. Tokom dalje istrage će se utvrditi svi detalji ovog slučaja.

Devojčicina majka nije bila udata kada je nju rodila, pa kada je stupila u novi brak i otišla da živi kod supruga, devojčica je ostala da živi sa bakom. Devojčica i baka su živele povremeno u gradu, kao podstanari, a imali su i porodičnu kuću u selu. O ocu devojčice trenutno nema dostupnih informacija.

Meštani Šipova su šokirani. Pitaju se gde je bio Centar za socijalni rad i zašto nisu reagovali ako su čuli da devojčica živi sama s bakom.

Prema Krivičnom zakonu Republike Srpske, ko izvrši obljubu deteta mlađeg od 15 godina godina, može se kazniti kaznom zatvora u trajanju od 2 do 10 godina.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!