Radio Bambi

Balkanci uhapšeni jer su se trkali na autoputu!

Četiri muškarca poreklom sa Balkana, uhapšena su u Švajcarskoj nakon što je neko prijavio trku automobilima. Švajcarska policija je zaplenila i automobile marke “Mercedes” i “BMW” od čak 600 konjskih snaga. Četvorica mladića poreklom iz BiH, Hrvatske, Crne Gore i Srbije (Kosovo) uznemirila su u nedelju stanovnike Sent Galena (St.Gallen), piše švajcarski “Blick”.

Dvojica momaka su, u početku, jako ‘turirala’ motore svojih sportskih automobila izazivajući prekomernu buku, pa su građani pozvali policiju. Momci su nastavili sa uznemiravanjem stanovništva tako što su ‘provocirali jedni druge svojim stilom vožnje’, navodi se u saopštenju gradske policije Sent Galena. Dvojica muškaraca potom su se odvezla na autoput A1 na kome su svoje automobile vozili sa velikim ubrzanjem i znatno prekoračili dozvoljenu brzinu.

Zatim su im se priključila još dva sportska automobila koja su već bila na autoputu.

Švajcarska policija navodi da su nastavili sa rizičnom vožnjom, preticali jedni druge s desne strane i ponovo vozili izuzetno velikim brzinama.

Jedan od mladića je zaustavljen i uhapšen na terminalu Megenhus, dok su ostala vozila i njihovi vlasnici pronađeni nešto kasnije na kućnim adresama i ulicama Sent Galena.

-“Četiri mladića sa uredno prijavljenim boravkom u Švajcarskoj su poreklom iz BiH, sa Kosova, Hrvatske i iz Crne Gore, starosne dobi između 20 i 24 godine. Svi su uhapšeni i morali su da provedu noć u policijskoj stanici, a pušteni su tek sledećeg dana nakon izjava datih policiji”, – piše pomenuti švajcarski portal.

Javni tužilac Sent Galena saopštio je da su u ‘trkama’ učestvovala četiri sportska automobila, a da su neki od njih imali i više od 600 konjskih snaga.

-“Četvorici optuženih vozačke dozvole su oduzete na licu mesta zbog prekoračenja maksimalne brzine i učestvovanja u neovlašćenim trkama”, – saopštilo je javno tužilaštvo Sent Galena.

Njima će biti izrečene i dodatne zabrane, ali i visoke novčane kazne.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!