Radio Bambi

BČ: “Uhapšeni zbog oružja i droge!”

Policije Distrikta Brčko i Republike Srpske uhapsile su pripadnike motorističkih grupa “Hell Angels” i “Red Devils” zbog trgovine oružjem, saopšteno je iz Tužilaštva BiH, javlja novinska agencija Patria (NAP). Naime, po nalogu tužioca iz Posebnog odela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, više desetina policijskih službenika Policije Brčko distrikta BiH i MUP-a Republike Srpske, na području Brčkog i severnog dela BiH, provelo je združenu akciju kodnog naziva “Šiling”.

U okviru ove akcije lišeno je slobode više osoba i izvršeni su pretresi na oko 10 lokacija, a ostvarena je značajna saradnja između tužilaštava i policije Bosne i Hercegovine, Austrije i Slovenije, a u više navrata je zaplenjeno oko 1,2 kilograma teške opojne droge “heroin”. Ove kriminalne grupe učestvovale su i u međunarodnoj trgovini oružjem, koja je u jednom navratu sprečena, prilikom trgovanja oružjem iz Bosne i Hercegovine u Austriju.

-“Tužilaštvo BiH je više meseci koordinisalo operativni policijski rad na terenu i provođenje radnji dokazivanja, kako bi se prikupili jaki dokazi protiv počinilaca ovih krivičnih dela organizovanog kriminala, koji su, između ostalog i članovi motorističkih grupa koje deluju u BiH i inostranstvu”, – navode iz Tužilaštva BiH.

Osobe lišene slobode će u zakonskom roku biti predate postupajućem tužiocu koji će ih ispitati i nakon toga odlučiti o pokretanju predloga za određivanje pritvora.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!