Radio Bambi

Bez opuštanja, pridržavati se donesenih mera! (Video)

U Republici Srpskoj registrovana su dva nova slučaja virusa korona (COVID-19) i sada je ukupan broj zaraženih povećan na 348. U protekla 24 časa testirano je 179 uzoraka, a prisustvo virusa potvrđeno je kod dva lica.

-“Reč je o muškarcima srednje i mlađe životne dobi iz Banjaluke i Laktaša. Јedan je hispitalizovan u bolnici, a drugi će biti upućen u Studentski centar u Banjaluci. Bez obzira što imamo dve pozitivne osobe od 179 testiranih, moram naglasiti da nije vreme za opuštanje. Trebamo se pridržavati svih preporuka. Struktura ovih 179 testiranja je vezana za zdravstvene radnike u Banjaluci, Bijeljini, Gradišci i Istočnom Sarajevu te osobe iz lokalnih karantina”, – rekao je jutros ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

U Srpskoj je do sada od posledica virusa korona preminulo 12 osoba.

U FBiH je potvrđeno 439 slučajeva zaraze korona virusom, a 21 osoba je izgubila život.

Od virusa COVID-19 u Srbiji je do sada preminuo 61 pacijent. Prema poslednjim informacijama korona virus je potvrđen kod još 247 osoba, pa je ukupan broj zaraženih 2.447.

Na beogradski aerodrom “Nikola Tesla” sleteo je avion kojim je dopremljena medicinska pomoć iz Turske. Stigla su različita medicinska sredstva, uključujući 100.000 zaštitnih maski, 2.000 zaštitnih odela, kao i 1.500 testova za korona virus. Epidemiolog Predrag Kon je rekao da je u poslednja tri dana dosegnut maksimum i da veruje da će trajati još desetak dana.

U Hrvatskoj je 60 novozaraženih korona virusom, a dva su muškarca preminula. Ukupno je u ovoj zemlji 1.282 obolelih, a umrlo je 18. Oporavilo se 167 osoba.

U Crnoj Gori je u proteklih 24 časa analizirano 175 uzoraka od kojih je 7 bilo pozitivno na novi korona virus. Broj obolelih je 248, dok su dve osobe izgubile život. Broj zaraženih po gradovima (opštinama) – Podgorica 123, Tuzi 36, Nikšić 31, Bar 21, Ulcinj 9, Andrijevica 7, Bijelo Polje 6, Herceg Novi 6, Budva 4, Danilovgrad 3 i Tivat 2.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!