Radio Bambi

Bijeljina je jedan od strateški važnih gradova! (Video)

Srpski član Predsedništva BiH, Milorad Dodik, sastao se danas u Bijeljini sa gradonačelnikom tog grada Srpske, Mićom Mićićem. Nakon sastanka koji je održan u sedištu gradske administracije, Dodik je istakao da je Republika Srpska izgradila 120 kilometara auto-puta i da nastavlja sa tim projektom. Napomenuo je da je zvanično utvrđena trasa budućeg auto-puta Beograd-Sarajevo, kroz Bijeljinu, i zatražio opštu podršku lokalne i republičke vlasti, kao i javnosti za ovaj veliki infrastrukturni projekat.

-“Svi smo u dobroj atmosferi da ne gubimo vreme sa stanovišta naše odgovornosti i da svi zajedno radimo veoma intenzivno kako bismo stvorili uslove da radovi što pre počnu”, – rekao je Dodik.

On je pohvalio činjenicu da se pri izboru trase kroz Bijeljinu vodilo računa o stavovima lokalnog stanovništva, da ne bi bilo negodovanja ili suprotstavljanja izgradnji.

-“Traži se od državnih organa da što pre i na fer način sprovedu postupke izuzimanja zemljišta, a Republika Srpska će doneti zakon koji će tretirati trasu auto-puta”, – dodao je Dodik.

Prema njegovim rečima, uz trasu auto-puta biće projektovan i gasovod, kao deo ‘Turskog toka’.

-“Bijeljina je jedan od strateški važnih gradova i raduje me da postoji dobra saradnja organa. Želim da ohrabrim svaku vrstu saradnje koja doprinosi rešavanju problema”, – poručio je Dodik.

On je napomenuo i da dogovoreni projekti moraju biti brže realizovani. Dodik je najavio da će Vlada Republike Srpske izaći u susret Bijeljini i omogućiti dodelu i zamenu zemljišta na dve lokacije na kojima će biti izmeštena Autobuska stanica i izgrađena sportska hala. On je pohvalio veliki projekat navodnjavanja koji se sprovodi u Semberiji, naglasio da je osavremenjen i sistem protivgradne odbrane, te istakao značaj brze izgradnje drinskog nasipa radi sprečavanja poplava kakve su bile 2014. godine. -“Tražim od svih da konačno bude utvrđena trasa i ispunjeni uslovi za povlačenje kredita, jer novac za drinski nasip je obezbeđen i Republika Srpska ulaže značajna sredstva u ovaj projekat čiji je značaj ogroman”, – rekao je Dodik.

On je najavio da će Vlada Republike Srpske, a delom i grad Bijeljina, obezbediti dodatni novac, uz donaciju Vlade Srbije od 500.000 KM za izgradnju školske sale u bijeljinskom naselju Patkovača, kao i dodatnih učionica.

Dodik je rekao i da je Vlada Republike Srpske u prošloj godini izmirila sve obaveze za podsticaje na području Bijeljine od 15 miliona KM i da se te obaveze redovno izmiruju i ove godine.

-“Imamo ovde dobar razvoj situacije po svim segmentima”, – ocenio je Dodik.

Gradonačelnik Bijeljine, Mićo Mićić, ocenio je razgovor sa Dodikom kao vrlo uspešan i naveo da je dogovoren niz vrlo bitnih pitanja za grad. Prema Mićićevim rečima, jedno od važnijih je i pomoć pri završetku gasifikacije Bijeljine.

Dodik se u Bijeljini sastao i sa episkopom zvorničko-tuzlanskim Fotijem.

Pogledajte u nastavku video prilog bijeljinske ‘NTV Arena’.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!