Radio Bambi

Brčko – Očuh silovao maloletnu pastorku!

Policija u Brčkom je uhapsila lice inicijala A. M. (27) iz ovog grada, zbog sumnje da je napastvovao svoju maloletnu pastorku (14). On se sumnjiči da je prošle godine silovao devojčicu, koja je tada imala 13 godina. Očuh je iskoristio odsustvo majke, koja je tada ležala u brčanskoj bolnici, i dok je sa devojčicom bio sam izvršio je silovanje.

Ovaj slučaj je tek pre četiri dana prijavljen Policiji, a to je učinila socijalna radnica iz škole koju devojčica pohađa, kada joj je maloletnica ispričala šta joj se dogodilo prošle godine.

-“Odmah po prijavi, službenici Policije otišli su u školu, obavili sa devojčicom razgovor u prisustvu roditelja i zaposlenih u školi, a zatim o tome obavestili dežurnog tužioca pod čijim nadzorom su preduzete određene istražne radnje. Policija će nastaviti da radi na rasvetljavanju ovog slučaja, a zbog njegove osetljivosti i činjenice da je reč o maloletnoj osobi, ne možemo dati više informacija”, – rekao je zamenik šefa Operativno komunikacionog centra brčanske Policije Petar Lazarević.

U celi slučaj uključen je i Centar za socijalni rad Brčko Distrikta.

-“Centar je odmah uključen radi zaštite devojčice. Radimo na izmeštanju majke i deteta iz porodične zajednice”, – kratko su rekli iz Centra.

Nezvanično, uhapšeni A. M. u policiji je sve priznao. Protiv njega će, najverovatnije, biti proširena istraga i zbog nasilja u porodici.

Majka silovane devojčice je u vanbračnoj zajednici sa A. M.

Iz Tužilaštva Brčko Distrikta BiH potvrđeno je samo da su obavešteni o događaju. -“Tužilaštvo Brčko Distrikta BiH obavešteno je o navedenom događaju i provodi mere i radnje iz svoje nadležnosti. S obzirom na to da oštećena osoba ima svojstvo deteta, zakonski Tužilaštvo ne sme objaviti tok krivičnog postupka niti odluke donesene u tom postupku”, – navodi se u saopštenju iz Tužilaštva.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!