Radio Bambi

Broj novozaraženih u Srpskoj 91, u FBiH 183!

Prema današnjem zvaničnom izveštaju Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, u protekla 24 časa testirano je 436 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2/COVID-19) potvrđen je kod 91 osobe. Radi se o 48 muških i 43 ženske osobe, od kojih je 14 mlađe, 60 srednje i 17 osoba starije životne dobi.

Prema mestu prebivališta 24 osobe su iz Banjaluke, 12 iz Doboja, 10 iz Trebinja, sedam osoba je iz Gacka, po pet iz Bijeljine i Bileće, četiri osobe su iz Кozarske Dubice, po tri su iz Teslića i Šamca, po dve osobe su iz Modriče, Prijedora i Ribnika i po jedna osoba je iz Berkovića, Vlasenice, Vukosavlja, Dervente, Donjeg Žabara, Кneževa, Laktaša, Lopara, Ljubinja, Petrova, Srpca i Šipova.

U poslednja 24 časa, Institutu su prijavljena dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Prnjavora i ženi starije životne dobi iz Doboja.

Do sada je u Srpskoj potvrđeno 5.227 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 185 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona. Ukupan broj hospitalizovanih je 270, pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.900 osoba, a nadzor je završen kod 44.167 osoba.

Zavod za javno zdravstvo FBiH u današnjem izveštaju navodi da je u protekla 24 časa testiran 1.161 laboratorijski uzorak, a da je od tog broja 183 osobe pozitivno na virus korona. Novi slučajevi su evidentirani u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Bosansko-podrinjskom, Posavskom i Kantonu Sarajevo.

Zaključno sa današnjim danom u FBiH je aktivno 3.559 slučajeva korona virusa, a od početka pandemije preminule su 182 osobe.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!