Radio Bambi

CIK – Dodik u prednosti u odnosu na Trivićevu!

Centralna izborna komisija BiH (CIK) konačno je objavila i prve preliminarne, nezvanične i nepotpune rezultate glasanja za predsednika Republike Srpske. Na osnovu obrađenih glasova sa 1.834 od 2.239 biračkih mesta, kandidaktinja PDP-a Jelena Trivić osvojila je 212.452 glasa ili 42,69%.

Kandidat koalicije okupljene oko SNSD-a, Milorad Dodik, osvojio je 242.851 glas ili 48,80%.

Podsećamo, tokom izborne noći iz PDP-a su ponavljali da su u ogromnoj prednosti i da je nemoguće da njihova kandidatkinja bude poražena.

Pre ponoći su proglasili pobedu i sa prisatalicama slavili na ulicama Banjaluke uz direktan prenos na televizijama koje su bliske opozicionim strankama.

S druge strane SNSD je tvrdio da je njihov kandidat Milorad Dodik u prednosti, ali da čekaju sa proglašenjem dok ne budu potpuno sigurni. Tek oko 3 časa posle ponoći Milorad Dodik je zvanično proglasio pobedu.

Pravo glasa na izborima imalo je 1.259.322 birača u Republici Srpskoj, a na izbore je izašlo 527.418 građana ili u procentima 41,88%. 

Nove informacije CIK će predstaviti danas posle 17 časova. 

PODRŽITE NAŠ RAD DOBROVOLjNIM NOVČANIM DONACIJAMA:

PAY PAL >>> KLIK NA LINK OVDE

SMS DONACIJE >>> KLIK NA LINK OVDE

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!