Radio Bambi

Čitaoci pišu: ‘HealthCare Europe’ u Rumi deli otkaze najboljim radnicima!

Radnica kompanije ‘HealthCare Europe’ u Rumi, Radmila Radoš, obratila nam se putem naše kontakt forme ‘Pošaljite vest‘ (Pisma čitalaca i slušalaca), gde je opisala kako je nepravedno dobila otkaz u ‘Šivaoni’ pomenute kompanije. Njeno pisanje vam u nastavku prenosimo u celosti.

-“Kompanija ‘HealthCare Europe’ u Rumi, dala je otkaz jednoj od najboljih radnica u Šivaoni zbog povređene sujete supervizora Danijela Božjakovića. Radila sam u toj firmi od samog početka, više od tri godine, bez dana izostanka, bez bolovanja, bila sam nagrađena kao najbolji radnik meseca, imala najveću platu jer sam uvek davala maksimum od sebe. Grupa u kojoj sam radila je bila najbolja po učinku, pa su rešili da je rasture osobe koje ne zavređuju ni ime da im se pomene. Pored mene otkaz su dobile još dve radnice iz moje grupe. Odbile smo u prvi mah da nas rasporede sa radnicima bez iskustva i da imamo istu platu, mi sa 36 godina šivenja kao i početnici. Dobili smo rešenje ‘kojim se upozoravamo na ponašanje’. Napisala sam izjavu kojom priznajem svoju grešku i da ću ubuduće dati maksimum da to ispravim. Na sastanku kod direktora za resurse, na moje pitanje gospodinu Danijelu Božjakoviću šta dalje da radimo, on je rekao ‘da ostanemo na svojim mestima, a od nedelje svi će biti rotirani’. Radila sam i dalje u našoj grupi očekujući neku odluku, niko mi ništa nije rekao da pređem u drugu grupu. Napisali su mi otkaz sračunato i namešteno! Potpisujući otkaz, da što pre napustim takvu firmu sa takvim ljudima, pitala sam dotičnog Danijela kako sad to, a on je rekao ‘zato što nismo poslušali prvi put’. Dakle, nismo imali šanse, jer je gospodinu Danijelu Božjakoviću povređena sujeta i da bi dokazao koliko je stručnjak, podelio je tri otkaza najboljim radnicima u ‘Šivaoni’. Otišla sam, odmah počela raditi kod ljudi koji cene radnika. Neka ‘HealthCare Europe’ uspe sa stručnjacima koji svoju stručnost dokazuju, ne poboljšanjem proizvodnog procesa već davanjem otkaza najboljim radnicima. S gorčinom u srcu, s ponosom u duši”, – napisala je Radmila Radoš.

Prateći profesionalno i objektivno izveštavanje o svemu što objavljujemo, pre objave ovog pisanja, želeli smo da čujemo i drugu stranu ove priče, pa smo u više mailova i putem kontakt forme na njihovoj zvaničnoj web stranici, zamolili za komentar ‘HealthCare Europe’ u Rumi, ali nikakav odgovor od njih nismo dobili.

Odavno je u mnogim privatnim firmama širom naše regije prisutna ona stara ‘Veži konja gde ti gazda kaže’, a ukoliko slučajno nešto protvrečiš, vrlo brzo i bez posebnog obrazloženja biće ti uručen otkaz. 

U nastavku možete pogledati i ‘Rešenje o otkazu’ koje je Rada objavila na svom Facebook profilu. Između ostalog, piše da je otkaz dobila ‘zbog povrede radne obaveze i nepoštovanja radne discipline’.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!