Radio Bambi

Dan srpskog jedinstva

Širom Republike Srpske i Srbije prigodnim manifestacijama danas se obeležava Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Centralna ceremonija obeležavanja ove godine biće upriličena u Nišu, danas od 18 časova.

Od 16 časova u Niškoj tvrđavi biće prikazana najsavremenija sredstva kojima raspolaže Vojska Srbije.

U sklopu obeležavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Beogradu se održava manifestacija “Dan tradicije”.

Praznik je obeležen i u Kraljevu polaganjem venaca na Spomenik srpskim ratnicima, čime je obeležena i godišnjica proboja Solunskog fronta.

Udruženje veterana 63. padobranske brigade i udruženja veterana iz Srbije i Republike Srpske, povodom današnjeg praznika, povezali su dve obale Drine zastavom Srbije dugom 50 metara preko mosta između Skelana i Bajine Bašte.

Gradski odbor SNSD-a Banjaluka obeležava Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave uz zastavu Republike Srpske dugu 100 metara.

Polaganjem venaca na spomenik kralju Petru I Karađorđeviću u centru Bijeljine i podelom zastava Republike Srpske i Srbije građanima, Mladi SNSD-a Bijeljina obeležili su Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Susretom mladih iz Zvornika i Malog Zvornika sa zastavama Republike Srpske i Srbije na mostu Кralja Aleksandra Prvog Кarađorđevića koji povezuje ove dve lokalne zajednice, danas je obeležen 15. septembar – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. U okviru obeležavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave mladi su posetili podzemni grad Кarađorđevića u Malom Zvorniku, gde je održan čas istorije o stalnoj borbi srpakog naroda za slobodu. Ujedno, u čitaonici Narodne biblioteke u Zvorniku danas je organizovano čitanje pisama srpskih boraca iz Prvog svetskog rata, a potom i predavanje na temu „Srpski pisci u Prvom svetskom ratu“.

Srpske trobojke danas krase ulice i trgove širom Republike Srpske i Srbije.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!