Radio Bambi

Darivana prva beba rođena u 2018. godini! (Video)

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik darivao je u Banjaluci, prvu bebu rođenu u ovoj godini u Srpskoj. U ime predsednika Srpske, majci prvorođene bebe, savetnik predsednika Miladin Dragičević, uručio je zlatnik. Dvadeset minuta posle ponoći, u banjalučkom porodilištu, začuo se plač prve bebe rođene u 2018. godini.

Bio je to i plač prvorođene bebe u celoj Srpskoj koju je rodila 35-ogodišnja Јelena Sredić iz Banjaluke.

Po onoj narodnoj, “prvo pa muško” rođen je dečak, najlepši poklon po kojem će, sigurni smo, njegova majka, doček 2018-e godine pamtiti kao nezaboravan. Kako je to red i običaj, odmah je darivan. Osim predsednika Srpske, koji tradicionalno daruje zlatnik prvorođenoj bebi, pokloni stižu i od gradonačelnika Banjaluke i Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Radojičić je Јeleni Sredić uručio zlatnik i novčani poklon od 1.000 KM. On je poželeo da bude više dece i da, kako je naglasio, u Banjaluci imaju optimalne uslove za život. -“Treba najpre da žive u miru, a onda da se normalno školuju, zaposle, budu zadovoljni u životu i oni i njihovi roditelji”, – rekao je Radojičić novinarima nakon darivanja.

Vršilac dužnosti generalnog direktora UKC Republike Srpske Vlado Đajić uručio je poklon karticu od 500 KM za prvu bebu rođenu u ovom centru i istakao da se time pokazuje da im je, osim ekonomskog razvoja, stalo i do povećanja nataliteta u Srpskoj.

Prvorođena beba, koja će se najverovatnije zvati Dušan, teška je 3,12 kilograma, a duga 51 centimetar.

Pogledajte video prilog RTRS-a.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!