Radio Bambi

Do kraja godine 16 ‘Lidl’ prodavnica u Srbiji!

Nemački trgovinski gigant ‘Lidl’ zvanično je u Srbiji. Otvaranjem njihovog logističkog centra u Novoj Pazovi, ozvaničen je početak rada ‘Lidla’ na teritoriji Srbije. Do kraja godine biće otvoreno 16 njihovih prodajnih objekata širom Srbije.

-“Dolazak ‘Lidla’ u Srbiju ne znači samo otvaranje lanca supermarketa, to je simbol napretka i govori da se Srbija pridružuje uspešnim državama”, – poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je bio prisutan na svečanom otvaranju.

Vučić i generalni direktor kompanije ‘Lidl’ za Srbiju, Tomislav Šapina, pritiskom na dugme podigli su rampu za prvi kamion ‘Lidla’, koji je stigao u novoizgrađeni logistički centar.

Vrednost investicije u Novoj Pazovi je 55 miliona evra, a do kraja ove godine će biti otvoreno i 16 prodavnica ‘Lidla’, u kojima će posao imati 1.500 od čak 23.000 onih koji su se kandidovali za rad u toj kompaniji u Srbiji.

Vučić je istakao da je dolazak ‘Lidla’ značajna investicija za Srbiju na 45.000 kvadratnih metara logističkog centra i istakao da je na izgradnji centra radilo više od 50 domaćih kompanija i oko 2.000 radnika.

Svečanosti u Novoj Pazovi prisustvovali su i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić, predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović, ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman i predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.

‘Lidl’ je deo nemačke ‘Švarc grupe’. U svetu svakodnevno usluži oko 10 miliona kupaca u više od 10.000 prodavnica, a proizvodi se skladište u preko 150 logističkih centara.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!