Radio Bambi

Državljanin BiH uhapšen zbog terorizma!

Prema poternici Belgije, a zbog veze sa terorizmom i postojanja osnovane sumnje da je vršio radnje podsticanja na terorističke napade, u Nemačkoj je uhapšen muškarac poreklom iz BiH. Nemačke vlasti pripremaju hitno izručenje državljanina BiH u Belgiju.

Tužilaštvo u Drezdenu (Dresden) je saopštilo da je u pitanju 39-ogodišnji muškarac, čiji identitet nije objavljen.

-“Belgijske vlasti su izdale ‘Evropski nalog za hapšenje’ ovog lica koje je povezano sa terorističkim napadima, uključujući i napad na koncertnu dvoranu ‘Bataklan’, 2015. godine u Parizu”, – poručili su u zajedničkoj izjavi federalna policija i tužilaštvo u Drezdenu.

Koordinisani teroristički napad u centru Pariza, desio se 13. i 14. novembra 2015. godine. Skoro istovremeno izvedeni su napadi na više lokacija. Atentatori su otvorili vatru na restoran “Le Petit Cambodge” u centru Pariza, bar “Le Carillon” i restoran “La Belle Equipe”. Nekoliko eksplozija odjeknulo je kod nacionalnog stadiona, a na posetioce koncerta u dvorani “Bataklan” otvorena je vatra.

Ubijeno je više od 150 ljudi.

Dan posle tragedije, teroristička organizacija “Islamska država” (ISIL) preuzela je odgovornost za ove napade.

Smatra se da je Francuska 2015. godine preživela najveći napad posle Drugog svetskog rata.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!