Radio Bambi

Duraković kreće u nemoguću misiju!

Ovo je izborna godina, a kampanju su pojedine političke partije i kandidati već uveliko (nezvanično) počeli na razne načine. Neka imena koja će se boriti za funkcije su poznata, a neka se čuvaju još uvek u tajnosti. U oktobru će građani birati novog predsednika Republike Srpske, Predsedništvo BiH, kao i one koji će raditi (sedeti) u entitetskim parlamentima, te u parlamentu BiH.

Jedan od onih, koji je objavio kandidaturu za predsednika Republike Srpske je i čovek koji za uspeh u tome (mišljenje je vodećih političkih analitičara), nema nikave šanse.

Radi se o Ćamilu Durkaoviću, bivšem načelniku Srebrenice. On je potvrdio da će se kandidovati za predsednika Srpske. Rekao je da će podršku za svoju kandidaturu zatražiti od udruženja i stranaka, te da kampanju neće bazirati na negativnoj propagandi, već na istini, konkretnom planu i preuzimanju odgovornosti. -“Nudim proevropski i probosanskohercegovački program ‘Naš izbor’, te želim biti zajednički kandidat svih onih koji hoće promene u ovom delu BiH. Računam na glasove svih građana te sam spreman izaći i ponuditi treću politiku u Republici Srpskoj, alternativu onome što nude vlast i opozicija”, – rekao je Duraković.

-“Ćamil Duraković je doživeo ‘politički udar’ u prethodnom periodu. Gubitak načelničke pozicije u Srebrenici za njega je bio veoma bolan. On je veoma svestan da uspeha u ‘borbi’ za fotelju predsednika Srpske neće imati. Ipak, verovatno priča kako želi sesti u Dodikovu fotelju, a ono što je njegov krajni cilj je fotelja Ramiza Salkića, odnosno potpredsednika Republike Srpske iz reda bošnjačkog naroda”, – mišljenje je analitičara.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je zvanično potvrdio svoju kandidaturu za srpskog člana Predsedništva BiH. Iako ovaj put on neće biti kandidat za predsednika Srpske, tvrdi da će tu funkciju i dalje obavljati neko iz SNSD-a.

-“Okupiću široku podršku i mislim da pobeda uopšte nije upitna, a ‘Savezu za promene’ (SzP) neće pomoći ni bošnjački glasovi. Naša namera je da okupimo desetak političkih partija u okviru ove kandidature i našeg patriotskog bloka za Srpsku i apsolutno je jasno da drugi nemaju šta da traže. Kandidat i za predsednika Republike Srpske biće iz ‘SNSD-a’. To je neupitno, vodimo rasprave i dogovorićemo se oko toga”, – rekao je Dodik.

Nezvanično, u opciji su Nebojša Radmanović, nekadašnji srpski član Predsedništva BiH, Željka Cvijanović, aktuelna premijerka Srpske, te Nikola Špirić, potpredsednik ‘SNSD-a’.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!