Radio Bambi

Eksplozija u Francuskoj!

Stanica “Gar de Nord” u Parizu evakuisana je usled pretnje od terorističkog napada. Video koji se deli društvenim mrežama pokazuje da je masa putnika bila zamoljena od strane osoblja železničke stanice da se vrate u atrijum, u trenutku dok se čuje eksplozija u pozadini. Prema prvim informacijama, nakon dojave o sumnjivom paketu na stanici, policija je izašla na teren, iznela “paket” i izvela kontrolisanu detonaciju.

Ovo je inače jedna od najprometnijih stanica u francuskoj prestonici.

Dojava o bombi došla je samo sat vremena nakon što su francuske vlasti objavile da su uhapsile tri radikalizovane žene prošle nedelje, koje su se pripremale “da izvedu nasilni čin”, koji je trebalo da se desi na nekoj metro stanici.

Žene, opisane od strane ministra unutrašnjih poslova Bernarda Kazenova, kao “fanatici”, bile su u posedu automobila punog boca sa gasom, kada su zaustavljene blizu katedrale u Notrdamu. -“Napolju ima i drugih”, – upozorio je francuski predsednik Fransoa Oland u petak.

Inače, ovo je drugi sličan incident u “Gard de Nord” ovog meseca.

 

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!