Radio Bambi

Eksplozija u Podgorici, jedno lice poginulo!

Večeras oko 19 časova došlo je do eksplozije u Podgorici, u garaži na Rimskom trgu, a prema prvim informacijama eksplodirala je naprava postavljena pod putničko vozilo. U eksploziji je, kako javlja portal ‘Vijesti‘, smrtno stradao vozač automobila, Dražen Čađenović (31), poznat kao ‘žestoki momak’ i član kriminalne grupe iz Bara.

U eksploziji je lakše povređen i radnik s ulazne rampe garaže R.R. (53). Povređeni R.R. nema ozbiljnije povrede, zbrinut je i biće pušten na kućno lečenje.

Nije poznato da li je naprava bila u vozilu ili ispod vozila, a eksplodirala je dok je vozilo bilo u pokretu. Izvor crnogorskog portala ‘Vijesti’ iz policije kaže da sa sigurnošću ne može reći da li je bomba eksplodirala u vozilu, ili je bila zakačena ispod vozila i dodaje da postoji mogućnost da je bomba prevožena u vozilu i da je slučajno aktivirana.

Prema informacijama koje je objavila ‘Televizija Crne Gore’, nakon jedne jake, čulo se i više slabijih detonacija.

Na licu mesta su jake policijske snage i tri vatrogasna vozila. Istragom rukovodi dežurna viša državna tužiteljka Suzana Milić.

-“Policijski službenici intenzivno rade na rasvetljavanju eksplozije u garaži hotela ‘Premijer’ u Podgorici. Jedna osoba je smrtno stradala. Ta osoba se nalazila u blindiranom vozilu koje je eksplodiralo neposredno nakon ulaska u garažu. Nema drugih stradalih ili povređenih lica. Na lice mesta iz preventivnih razloga upućena je i Grupa za ‘ATP’ Uprave policije čiji su poslovi i zadaci deaktiviranje improvizovanih eksplozivnih naprava, kako bi preventivno izvršili detaljne preglede užeg i šireg lica mesta. Izvršeni su prvi preliminarni pregledi blindiranog vozila. Prvi preliminarni podaci ukazuju na to da je do eksplozije najverovatnije došlo unutar vozila, s obzirom na oštećenja koja se nalaze u vozilu. Tačan uzrok eksplozije će svakako biti utvrđen nakon veštačenja odnosno istragom koja se sprovodi. Policijski službenici, u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom, preduzimaju intenzivne aktivnosti na utvrđivanju svih činjenica i potpunom rasvetljavanju ovog događaja”, – zvanično je saopšteno iz policije Crne Gore.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!