Radio Bambi

Erdogan – Turci, rađajte decu po Evropi!

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan pozvao je Turke koji žive u Evropi da umesto po dvoje ili troje, imaju po petoro i više dece, poručivši milionskoj turskoj dijaspori da su upravo oni ‘budućnost Evrope’. Turska i i Evropa su, blago rečeno, u svađi, pošto Nemačka i Holandija nisu dozvolile turskim ministrima da u tim zemljama održe mitinge za podršku proširenju Erdoganovih predsedničkih ovlašćenja, o kojima će se državljani Turske izjasniti na referendumu narednog meseca. -“Odavde mogu da kažem mojim građanima, kažem mojoj braći i sestrama u Evropi, školujte decu u boljim školama, osigurajte da vam porodica živi u boljem kraju, vozite bolje automobile, živite u boljim kućama. Imajte po petoro i više dece, a ne po dvoje i troje. Vi ste budućnost Evrope. To je najbolji odgovor na nepristojnost koju pokazuju prema vama, na neprijateljstvo, na nepravde”, – rekao je turski predsednik.

Širom Evrope nastanjeno je oko 2,5 miliona državljana Turske koji mogu da glasaju na referendumu, a pored njih, milioni ljudi koji žive u EU imaju turske korene.

Erdogan, koji ima četvoro dece, ranije je pozivao žene u Turskoj da rađaju po najmanje troje dece kako bi se još više uvećala populacija Turaka.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!