Radio Bambi

Francuska – Drugi talas virusa u septembru!

U novom izveštaju naučnog komiteta Francuske objavljeno je upozorenje na drugi talas pandemije korona virusa koji bi mogao biti teži od prvog. Navedeno je kako struka smatra da bi drugi talas pandemije mogao da bukne već sledećeg meseca.

U dokumentu se navodi da vlasti trebaju hitno u ovom mesecu obezbediti dovoljno testova, proveriti stanje ostale medicinske opreme i organizovati izolaciju za rizične grupe stanovništva, kao i zaštititi domove za stare i centre socijalne zaštite.

Кomitet naglašava potrebu da se građani podsete na važnost nošenja zaštitnih maski i obavezno poštivanje drugih mera kako bi zaštitili sebe i druge oko sebe, a ukoliko se ogluše na preporuke, uvesti obavezne mere.

Struka je predložila Vladi da se uvede obaveza nošenja zaštitnih maski i u otvorenom i u zatvorenom prostoru na teritoriji cele Francuske.

Ova mera je već doneta u pojedinim delovima te zemlje, ali je kod građana izazvala bes, pa i pozive na proteste. Ipak, ukoliko vlasti donesu ovu odluku za teritoriju cele zemlje nikakvi protesti neće biti održani, a ‘neposlušni’ građani će biti sankcionisani visokim novčanim kaznama.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!