Radio Bambi

Francuska – Oluja “Zeus” odnela dva života!

U snažnom olujnom nevremenu nazvanom ‘Zeus’ koje je u ponedeljak zahvatilo Francusku, dve osobe su izgubile život, a 600.000 domaćinstava je ostalo bez električne energije. Vozač kamiona koji je prevozio plinske boce poginuo je kada se teška grana odlomila i pala na njegovo vozilo u južnim Alpima, rekli su vatrogasci. Vozač automobila je smrtno stradao na jugozapadu zemlje kada se na njega srušilo stablo visoko 20 metara.

Oluja ‘Zeus’ prvo je pogodila zapad Francuske, a tokom noći se premeštala prema središtu i jugoistoku zemlje.

Brzina vetra se kretala od 129 (Lorient) do 193 (Camaret) kilometara na čas.

-“Troje tinejdžera je teško povređeno na zapadu naše zemlje dok su išli u školu, a četvoro dece je lakše povređeno u Briveu, na jugozapadu Francuske, u urušavanju školskog krova”, – saopštio je premijer Francuske Bernard Kaznev.

-“Zbog jake kiše je zatvoren ulaz na jedan od autoputeva prema Parizu”, – dodao je Kaznev.

Koliko je vetar bio jak govore i činjenice da je prevrtao kamione, dizao krovove i iz zemlje čupao drveće.

600.000 domova je ostalo bez struje, objavila je energetska kompanija ‘Enedis’. Takvo nešto nije viđeno od velike smrtonosne oluje 1999. u kojoj su poginule desetine ljudi, a tri miliona domaćinstava je tada bilo u mraku. 

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!