Radio Bambi

Hapšenja u Civilnoj zaštiti u vezi slučaja ‘Zeljković’!

U ovkiru istrage koja se vodi u postupku protiv bivšeg direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislava Zeljkovića i drugih, jutros je policija uhapsila Milana Jašarevića, vozača u Civilnoj zaštiti Republike Srpske. On je i ranije saslušavan u sklopu ove istrage, a jutros je uhapšen.

Podsećamo, Zeljković koji je u pritvoru, tereti se za najteži oblik zloupotrebe službenog položaja u postupcima nabavke medicinske opreme, zaštitnih odela, termalnih kamera i kršenje Zakona o javnim nabavkama Republike Srpske. Pričinjena šteta Republici Srpskoj iznosi više od 700.000 maraka.

Nezvanično, Jašarević se sumnjiči da je pomagao Zeljkoviću da izbegne hapšenje na dan akcije.

-“Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP) su danas, po naredbi Okružnog suda u Banjaluci, lišili slobode lice inicijala M.J. zbog sumnje da je počinilo krivično delo Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja iz člana 315. u vezi sa članom 39. Pomaganje, Krivičnog zakonika Republike Srpske. U toku su pretresi na više lokacije, a po završetku kriminalističke obrade, lice će biti predato Republičkom javnom tužilaštvu – Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala”, – saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!