Radio Bambi

Hapšenja u FBiH zbog prostitucije!

Na predlog Tužilaštva Tuzlanskog kantona (TK), Opštinski sud u Srebreniku (FBiH) odredio je danas jednomesečni pritvor za Senadu Todorović (53) iz Srebrenika i Adisu Dropić Đorđević (34) iz Tuzle. One su uhapšene u okviru policijske akcije kodnog naziva ‘Leptir’ usmerenoj protiv lica koja se bave navođenjem na prostituciju ili pružanjem seksualnih usluga za novac i vredne poklone.

Pritvor im je određen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogle ometati istragu, te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnih dela koja im se stavljaju na teret.

Prema informacijama iz MUP-a TK, Todorovićeva je od 2017. godine, pa sve do kraja oktobra ove godine navodila i podsticala veći broj devojaka da gostima njenog ugostiteljskog objekta na području Srebrenika pružaju seksualne usluge za novac. ‘Posao’ je obavljan u sobama u objektu ili na nekim drugim lokacijama po dogovoru sa klijentima i zavisno od cene koju su spremni bili da plate.

Veći deo novca Todorovićeva je uzimala za sebe, a deo je davala ‘radnicama’.

Adisa Dropić Đorđević je osumnjičena da je od juna do kraja oktobra ove godine vodila više devojaka (koje su ‘radile’ za nju) u ugostiteljski objekat kod Todorovićeve.

Tamo ih je navodila da pružaju seksualne usluge klijentima. I ona je veći deo novca od klijenata ostavljala sebi, dok je manji deo isplaćivala devojkama.

Nezvanično, među devojkama koje su ‘radile’ za uhapšene bilo je i maloletnica, čije usluge su naplaćivale duplo u odnosu na ostale devojke.

Pripadnici Sektora kriminalističke policije su po nalogu Tužilaštva i naredbi Opštinskog suda Srebrenik pretresli ugostiteljski objekat Todorovićeve, kao i druge lokacije koje su koristile osumnjičene, nakon čega su one uhapšene.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!