Radio Bambi

Hapšenje u Bratuncu zbog pretnji na Fejsbuku!

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske uhapsili su jedno lice na području Bratunca, a zbog postojanja osnovane sumnje da je upućivalo pretnje putem društvene mreže ‘Fejsbuk’ (Facebook). Hapšenje ove osobe je izvršeno po zahtevu MUP-a Republike Srbije.

-“Policajci su uhapsili muškarca inicijala M.M. iz Bratunca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela ‘ugrožavanje sigurnosti’ i ‘nedozvoljeni promet oružja ili eksplozivnih materija'”, – izjavila je načelnica Odeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović.

Kako saznajemo, uhapšeni muškarac iz Bratunca je preko društvenih mreža više puta upućivao ozbiljne pretnje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i novinarima Milomiru Mariću i Jovani Grgurević.

-“Postupajući po zahtevu MUP-a Srbije, utvrđeno je da je ovo lice na društvenoj mreži Fejsbuk napravilo više objava u kojima je uputio pretnje predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i uredniku i novinarki televizije ‘Hepi’ Milomiru Mariću i Јovani Grgurević”, – istakla je Miljanovićeva.

Prema njenim rečima, policajci Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, u saradnji sa Policijskom upravom (PU) Zvornik, pretresli su objekte koje koristi uhapšeni, odakle su izuzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim krivičnim delima.

-“Sve aktivnosti se provode pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina”, – dodala je Miljanovićeva.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!