Radio Bambi

Hapšenje zbog planiranja napada na školu

-“Učenicima koji pohađaju škole u Trebinju, bezbednost nije bila ugrožena”, – poručio je danas načelnik Policijske uprave (PU) Trebinje, Siniša Laketa.

On je ovo izjavio nakon što je uhapšen maloletnik iz Bileće, osumnjičen za teroristički napad u pokušaju.

-“Apsolutno smo držali stanje bezbednosti pod kontrolom. Policija je pravovremeno reagovala. Bila je objava na `Tik-tok` aplikaciji da se priprema teroristički napad na jednu od srednjih škola u Trebinju i bio je plan u smislu šeme i drugi su dokazi izuzeti. Ne možemo više da govorimo jer je istraga u toku”, – rekao je Laketa.

Pripadnici PU Trebinje, uhapsili su i predali Republičkom javnom tužilaštvu, Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta maloletno lice iz Bileće zbog sumnje da je počinilo krivično delo terorizam u pokušaju.

Laketa je apelovao da roditelji povedu računa o deci kako pristupaju društvenim mrežama, kako koriste internet, grupne aplikacije i slično.

On je istakao da reakcija policijskih službenika u ovom slučaju govori da su pripadnici MUP-a Republike Srpske opremljeni znanjem i tehnikom da rade na rasvetljavanju ovakvih krivičnih dela.

-“Stanje bezbednosti na području Hercegovine nije bilo dovedeno u opasnost, ali se mora voditi računa da ovakve stvari ne bi bile podsticaj za neke druge neželjene aktivnosti”, – rekao je Laketa.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!