Radio Bambi

Identifikovane prve žrtve terorističkog napada!

Bezbednosni zvaničnici istražuju teroristički napad u Mančesteru u kojem su poginule 22 osobe a povređeno je 59. Policija saopštava da je reč o bombašu-samoubici, a britanska premijerka navodi da je on birao vreme i mesto kako bi izazvao maksimalnu štetu. Bombaš-samoubica, osumnjičen za teroristički napad u Mančesteru, identifikovan je – Salman Abedi (23).

Uhapšen je jedan muškarac čiji identitet nije saopšten, a koji se dovodi u vezu sa napadom.

Traje potraga za nestalima posle eksplozije.

Identifikovane su i prve žrtve.  

Džordžina Kalander (18) je prva identifikovana žrtva, a druga je osmogodišnja devojčica Safi Rouz Rusos iz Lankašira.

-“Svi u MI-5 su izrevoltirani degutantnim terorističkim napadom u Mančesteru”, – rekao je generalni direktor ‘MI-5’ Endru Parker i dodao da će ostati fokusirani u brojnim trenutnim operacijama, radeći šta je u njihovoj moći da se bore protiv terorizma.  

Eksplozija se dogodila noćas odmah po završetku koncerta američke pevačice Arijane Grande, na izlazu iz ‘Arene’. Ulice oko ‘Arene’, u kojoj se dogodio teroristički napad, zatvorene su. Na terenu je i dalje veliki broj pripadnika policije i antiterorističkih jedinica.

-“Stajali smo dijagonalno od mesta gde se to dogodilo i pre poslednje pesme, kada je pušten helijumski balon, odjeknuo je prasak i pogledali smo se… i to je situacija koju ti vidiš samo u vestima. Nismo verovali da se to dešava nama. Onda smo mislili da je to od balona, ali odjednom smo čuli vrištanje. Počelo je panično bežanje, ljudi su padali jedni preko drugih”, – kaže jedan od svedoka.

Odgovornost za napad preuzela je zloglasna islamistička teroristička organizacija, takozvana ‘Islamska država’ (ISIL). 

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!