Radio Bambi

ISIL uputio pretnje Srbima, Hrvatima i neistomišljenicima Bošnjacima!

Nakon što su jedno vreme bili blokirani, ponovo su u funkciji web sajtovi na jeziku bošnjačkog naroda, koji promovišu i podržavaju radikalne islamiste i tkzv. Islamsku državu (ISIL). Ekstremistički portali, čiji urednici i korisnici praktikuju islam po uputama duhovnih vođa ‘ISIL-a’, pored istomišljenika sa područja BiH , okupljaju i čitaoce sa prostora Makedonije, Srbije (Raška), Kosova, Albanije kao i one iz bošnjačke dijaspore.

Radi se o mreži sajtova, blogova, stranica na društvenim mrežama, koju uređuju Bošnjaci – većinski oni koji pripadaju vehabijskom pokretu, a deluju uglavnom među bošnjačkom dijasporom u Austriji, Holandiji, Turskoj, Švajcarskoj, Nemačkoj i Švedskoj. Pored autorskih tekstova, tu su i tekstovi koji se prevode sa ‘ISIL-ovih portala. Objavljuju sve nove vesti o delovanju i kako oni to nazivaju ‘veličanstvenim uspesima braće u borbi protiv nevernika’, misleći na nedavne terorističke napade u Engleskoj i Iranu.

Svoje web stranice koriste i za regrutovanje džihadista među Bošnjacima i širenje verske, rasne i nacionalne mržnje.

Što se tiče Balkana, do sada su ‘ISIL-ovci’ pretili uglavnom onim Bošnjacima koji nisu njihovi istomišljenici. Sada su zvanično preko svojih medijskih servisa uputili ozbiljne pretnje Srbima i Hrvatima. U balkanskoj verziji ‘ISIL-ovog’ magazina “Rumiyah”, objavljen je tekst pod naslovom ‘Krv za neprijatelje, a med za prijatelje’, u kome se preti ubijanjem Srba i Hrvata.

Srbima poručuju da sa njima imaju jako dug i nerešen račun, koji će, prete, platiti svojom krvlju.

Hrvatima između ostalog poručuju da se i oni nalaze u njihovom sećanju uz poruku da je ‘i krv Hrvata, prljava’.

Pretnje su upućene i Bošnjacima koji ne misle kao vođe i pripadnici ‘ISIL-a’. Oni njih zovu ‘murteddima’ (otpadnicima i izdajnicima islamske vere). -“Za murtedde Balkana, u BiH, Sandžaku, Albaniji, na Kosovu, u Makedoniji, u kojoj god rupi da se krijete i u koje god gnezdo da ste pobegli, mi ćemo vas pronaći. Vaša krv je nama slađa i draža od krvi Srba i Hrvata. Mi vam dolazimo sa sabljama i bodežima. Nećemo stati dok vas ne vratimo islamu ili dok vas do poslednjeg ne istrebimo”, – navodi se u pretnji ‘ISIL-a’.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!